Žiga Končar - osebni trener

Grega Končar

Sem diplomant kineziologije, kondicijski trener, fitnes inštruktor, inštruktor športne rekreacije in funkcionalnih vadb, inštruktor aerobike, trener v otroški nogometni šoli in študent magistrskega študija kinezioterapije na Fakulteti za šport.

Gibanje je zame zelo pomembna vrednota. Svoje prve športne korake sem opravil skozi lovljenje, skakanje, plazenje in otroške borilne igre s starejšim bratom. Od svojega 6. leta sem skozi športno udejstvovanje poleg nogometa, ki ga še vedno aktivno igram, spoznal in treniral številne druge športe. Med drugim atletiko, rokomet, gimnastiko in jujitsu.

Poleg gibalnega znanja, telesnega zdravja in dobrega počutja, me je šport naučil vztrajnosti, zmagovanja, izgubljanja, odločnosti in poguma, stkal pa sem tudi mnoga prijateljstva.

Z vadbo strmim:

  • k zagotovitvi stabilnosti ledvenega dela hrbtenice,
  • k ohranjanju primerne gibljivosti sklepov in
  • h krepitvi vseh mišic, ki varujejo našo hrbtenico in sklepe.
Žiga Končar - Medicohealth GYM

Moje poslanstvo

Brez zdravja ni gibanja in brez gibanja ni zdravja.
Kot strokovnjak na področju gibanja želim ljudi naučiti pravilnih gibalnih vzorcev in jim posledično omogočiti lahkotnejše, hitrejše in varnejše gibanje na njihovem področju, bodisi pri vsakodnevnih opravilih ali v tekmovalnem športu.

Vsako gibanje mora najmanj ohranjati, če že ne izboljševati naše zdravje. Da lahko spremenimo svojo pripravljenost na zdrav način, je zelo pomembna postopna obremenitev našega telesa. S tem ciljem skušam vsakemu posamezniku ponuditi najbolj primerno obremenitev, s katero bo ohranjal pravilno tehniko izvedbe gibanja, fizično napredoval in ohranjal svoje zdravje.

Zelo pomembno se mi zdi, da krepimo celotno telo in vse glavne mišične skupine ter se izogibamo enostranskemu obremenjevanju telesa, ki ga prinaša tudi v 21. stoletju najpogostejše opravilo – sedenje.

Žiga Končar - trening