Nina Černe profil pri Medicohealth GYM

Nina Černe

»Prosim oprostite za nered… Otroci ustvarjajo spomine.«

Po izobrazbi sem socialna delavka, po srcu pa otrok, ki obožuje ples, smeh in pozitivne ljudi.

Sem nasmejana in optimistična Primorka in živim v Ljubljani, kjer sem tudi študirala na Fakulteti za socialno delo.

Sem diplomirana socialna delavka (uni.) in čeprav menim, da razni nazivi ne opredeljujejo človeka, se mi to zdi pomembno omeniti, saj predstavlja tudi del moje identitete in tega kar kot oseba sem.

Fakulteta sama mi je dala ogromno, predvsem spoštovanje do vseh možnih oblik »drugačnosti« in metode dela z različnimi skupinami ljudi, tudi z otroki. Prav otroci pa se več naučijo od tega kar si, kot od tega kar jih »učiš«.

Obožujem potovanja, gibanje, zdravo prehrano in vse vrste čokolade, pa prijateljice, družino in najbolj svojega 12 let mlajšega brata Tineta.

Sem najstarejša tudi od vseh svojih sestričen in bratrancev, zato mi je bila skrb za otroke od malega zelo naravna in poznana. Po koncu osnovne šole sem naredila tečaj za animatorko, da sem lahko vodila skupino otrok na poletnem taboru.

Prakso sem opravljala z otroki, ki so imeli motnjo pozornosti in učne težave, z otroci z gluhoto ali naglušnostjo, z otroci iz romskih in begunskih družin…

Vsi tako različni, a tako enaki; željni ljubezni, brezskrbnosti in igre.

Nina Černe - osebni trener

Moje poslanstvo

Menim, da je delo z ljudmi eno najlepših del na svetu in hkrati eno najtežjih. Vseeno pa v ovitku telefona že drugo leto nosim svoje vodilo oz. svoje poslanstvo.

Glasi se tako: »Želim osrečevati ljudi, želim jim dodajati vrednost v njihova življenja, želim, da se ljudje zaradi mene več smejijo, so bolj zadovoljni in bolj samozavestni in se imajo bolj radi«.

Vesela sem, da ga bom lahko uresničevala tudi s pomočjo ekipe Medico Health Gym-a. Ljubezen do otrok in zdrav in aktiven način življenja smo združili v paket rojstnodnevnih zabav, ki vam bodo s celotno organzacijo in izvedbo na voljo v MedicoHealth Gym-u.

Veselimo se srečanja z vami!

Nina

 

»Čas, ki ga porabimo za igro z otroki, ni nikoli izgubljen.«

Menim, da so otroci naše bogastvo in si v današnjem hitrem tempu življenja in ob številnih izven šolskih dejavnostih, zaslužijo čas za igro, smeh, zabavo in sproščenost, čas za biti igrivi, ustvarjalni, iznajdljivi, brezskrbni in veseli; z eno besedo – čas za biti OTROCI.

In prav to je tudi nekaj stvari, katere si bomo prizadevali uresničevati organizatorji otroških zabav v MedicoHealth Gym-u.
Preko igre in »zdrave« zabave, do nasmehov in družbe prave.

»Samozavest je najbolj seksi stvar, ki jo lahko nosiš.«

Obožujem tudi delo na sebi, s katerim si iz dneva v dan gradim zaupanje vase in dvigujem svojo samozavest, ki je bila večino mojih najstniških let zelo nizka.

To in ljubezen do dela z ljudmi sta me pripeljala tudi do tega, da krepim »psiho-fizično moč« žensk.

To izvajam skupaj z ženskami, ki si želijo osebnih sprememb, ki jih dosežemo s pomočjo spremembe življenjskega stila, kar vključuje tudi spremembo prehranjevalnih navad, vključitev enostavnih vadb v svoj vsakdan in s krepitvijo ljubezni do sebe.

Posledica tega je, da preoblikujejo svojo postavo in se v svoji kožo počutijo odlično. Z vsem naštetim pa krepimo njihovo samozavest, da bi lahko živele bolj polno in srečnejše življenje in bile zadovoljne same s sabo.

Mogoče wellness in socialno delo na videz nista najbolj povezana, a v praksi je to delo z ljudmi in večinoma se dogaja, da si osebi na koncu bolj osebni svetovalec in »terapevt«, kot pa prehranski ali wellness trener.

Z veseljem opazujem, kako se ženske, ki resnično potrebujejo spremembo, ob pravi podpori spremenijo in zasijejo. Kot enega večjih uspehov v življenju si tako štejem, da sem preko vsega tega med drugim pomagala tudi prijateljici na zdrav način izgubiti 30 kilogramov.

Pa ne gre za kilograme, ampak za osebo kakršna je postala, ko je odvrgla »lupino«, v kateri se je skrivala in postala bolj samozavestna. V tem sklopu vodim tudi vadbo z lastno težo, v preteklosti pa sem imela dance vadbo in bila s tem še bolj povezana s svojo ljubeznijo do plesa, ki jo nadaljujem s plesnimi delavnicami za otroke.

Če me spremljaš na Instagramu, preveri hashtag #mindandbodyhappiness.

Tam se skriva več mojih objav, povezanih s to tematiko.

Nina Černe na Instagramu

View this post on Instagram

Ko najdeš kakšno starejšo sliko in se sam nad sabo začudiš.. 🙈 ✔ Se tudi tebi dogaja, da od sebe veliko pričakuješ ter spregledaš in se ne veseliš majhnih korakov in dosežkov na tej poti? ✔ Se tudi tebi zgodi, da se večkrat pogledaš v ogledalo in naprej opaziš, kaj vse je s tabo narobe in kaj bi moral spremeniti..in šele potem mogoče kakšno lepo stvar na tebi...če sploh? ✔ Tudi tebe že skrbi, kako boš izgledal_a poleti na plaži? . Razumem.. nisi edina/edini. Leva slika je slikana 3 leta nazaj. Imela sem zelo slabo samopodobo in ves čas sem se kritizirala. Razlika - zdaj občutno bolj uživam v svoji koži in se imam rada. In spremembo je naredilo prav to, da sem se začela imeti rada, ko sem še izgledala tako kot na levi sliki..in potem so se začele spremembe. Kilograme imam na obeh slikah enake, spremenila se mi je sestava telesa (maščobice dol, mišice gor). To ni končni cilj, a je napredek. Tudi če je napredek majhen, je še vedno napredek in prav je, da se ga veselim. . 🔑 Zato... ne obtožuj se, če še nisi tam, kjer si želiš biti. Uživaj na poti, imej rad svoje telo in še enkrat - ne obtožuj se! 🔑Samo s pozitovno samopodobo in ljubeznijo do sebe, lahko res uspešno napreduješ proti zastavljenim ciljem. 🔑 Praznuj majhne uspehe in upoštevaj le nasvete ljudi, ki jim je uspelo, kar si ti želiš doseči (na vseh področjih).. Ne pa "pametnjakovičev", ki ne živijo, kot želiš ti. 🔑 Vedi, da je ključ balance - ravnovesje. Z ničemer ne pretiravaj. 80% je prehrana, 20 % vadba. 🔑 Vedno verjemi vase. Uspe ti lahko vse kar si želiš! ❤ . . . #key #result #goals #nutrition #sport #balance #herbalife #bodygoals #selflove #me #happy #enjoythejourney #fitgirls #loveyourself #littlethings #stepbystep #success #gratitude #instafit #fit #bsmartfit #nogym #beforeafter #mindandbodyhappiness #healthy #choice

A post shared by Nina 🙋‍♀️ trying to inspire (@ninaa.cerne) on