kinezio taping

Kako vam pomaga kinezio taping

Kinezio taping je v poznih sedemdesetih letih razvil dr. Kenzo Kase, japonski kiropraktik. Želel je narediti trak, ki nudi podporo mišicam in sklepom in istočasno ne omejuje gibanja.

Če ste ljubitelj športa in ste gledali kakšno odbojkarsko tekmo, kolesarsko dirko ali košarkarsko tekmo, ste take trakove zagotovo opazili. Športniki jih imajo največkrat prilepljene po ramenih, kolenih, hrbtu in trebušnih mišicah. To je kineziološki trak, ki se strateško namesti na telo, da zagotovi podporo, zmanjša oteklino, zmanjša bolečino in izboljša učinkovitost.

Kje vse lahko se uporablja kinezio taping?

  • pri zdravljenju poškodb – v tem primeru se uporablja skupaj z drugimi terapijami,
  • kot podpora šibkejšim delom telesa – dodatna podpora mišicam in sklepom,
  • ponovna vzpostavitev mišične funkcije – npr. popravljanje drže glave in vratu,
  • izboljšanje učinkovitosti – za doseganje vrhunskih rezultatov,
  • pri lepšem celjenju brazgotin – ko se rana zaceli, lahko kinezio trak izboljša videz brazgotine (tukaj je obvezno, da se prej posvetujete s svojim zdravnikom).

 

 

 

Obstajajo pa tudi primeri, ko se kinezio tapinga ne sme uporabljati in sicer pri odprtih ranah, pri globoki venski trombozi, v primeru tumorja, pri odstranitvi bezgavk, pri sladkorni bolezni, alergijah in v primeru, da imate zelo občutljivo in tanko kožo.

Vsekakor vam bo o načrtu namestitve kinezio trakov in smiselnosti najbolje svetoval izkušen strokovnjak kinezioterapevt. Obiščite našo spletno stran www.rehab.si in se naročite na diagnostični pregled.

Delite to vsebino: