IMG_20191124_184429_932

Najboljša presna torta z gozdnimi sadeži

To je ena tistih tortic, ki res preseneti z okusom. Presenetila bo tudi najbolj skeptične, preverjeno. Je
ekstra enostavna – potrebuješ le mešalnik (blender) in tortni model.
Tortica je brez belega sladkorja in veganska, torej brez laktoze in brez glutena, saj ne vsebuje žit. Je
bogata z antioksidanti in zdravimi maščobami. Lahko je super zdrava malica, ki te bo napolnila z
energijo in te nasitila za dolgo. Idealna količina je 1 kos, saj je tortica precej visoko-kalorična.
Sestavine (za torto premera 25cm)

Osnova:
– 140g mandljev (1,5 skodelice) mandljev
– 180g (1 skodelica) izkoščičenih datljev (namočite čez noč)
– ščep soli

Nadev:
– 300g (2 skodelici) indijskih oreščkov (namočite čez noč)
– limonin sok 3 limon
– 2 čž vanilije
– 120g (1 skodelica) kokosovega olja
– 2 jž agavinega sirupa / medu (za nevegansko opcijo)
– 150g (1,5 skodelice) gozdnih sadežev

Priprava
1. V mešalniku (blenderju) zmeljite mandlje, datlje in sol. Na dno tortnega modela položite papir za peko
in zmes z rokami potapkajte po dnu.
2. Kokosovo olje in agavin sirup stopite.
3. V mešalniku zmeljite indijske oreščke, limono in vanilijo. Nato primešajte mešanico kokosovega olja in
zmešajte do gladke mase.
4. 2/3 mase razporedite po dnu. V ostalo maso zmešajte še gozdne sadeže in previdno namažite kot
drugo plast.
5. Položite v hladilnik za vsaj eno uro (bolje malo več) in poljubno dekorirajte.
Prehranske vrednosti (za 1 kos od 12ih)
Kcal: 365 kcal
OH: 25g (Sladkor: 3g)
M: 28g
B: 8g

 

Delite to vsebino:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email