Testenine v paradižnikovi omaki s tuno

Testenine v paradižnikovi omaki s tuno

Sestavine:
– 60g testenin
– 1/2 manjše čebule
– 2 stroka česna
– 6-8 manjših oliv
– 1 konzerva tune v naravnem soku
– 250g paradižnikove mezge (s kosi paradižnika)
– Bazilika
– Sol
– 1 žlica olivnega olja

Postopek: testenine skuhaš v posoljeni vodi po navodilih iz vrečke. Med tem časom v ponvi popražiš čebulo in česen. Dodaš nasekljane olive in tuno ter pečeš dalje. Rahlo zapečeš. Dodaš paradižnikovo mezgo, baziliko in sol ter kuhaš v pokriti posodi še nadaljnjih 5-7min. Omako preliješ čez kuhane testenine in po vrhu dodaš še žlico olivnega olja.

Testenine v paradižnikovi omaki s tuno

Delite to vsebino:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email