Diana portret

Diana Jeklin

Diplomirana kineziologinja, študentka magistrskega študija kinezioterapije na Fakulteti za šport, licencirana učiteljica plesa.


Sama se tega niti ne spominjam, toda starši so mi povedali, da sem že kot majhna deklica raje tekala kot hodila. Ko so se noge zapletle, me padci niso boleli in sem raje tekla naprej. Zato so me že zelo zgodaj vpisali na urice otroških igrarij, kjer sem skupaj z vrstniki lahko »sprostila« višek energije.

Že proti koncu vrtca sem začela obiskovati plesne vaje. Ples je bil od takrat naprej moj stalni sopotnik. V osnovni šoli sem se vpisala še na trening atletike. Najprej sem tekmovala v krosu. Z ekipo smo se udeleževali regijskih in državnih tekmovanj, kasneje pa sem trenirala najprej tek na krajše razdalje, potem pa skok v višino.

Ker je ples predstavljal tako velik del mojega življenja, sem se po osnovni šoli vpisala na umetniško gimnazijo – smer sodobni ples. Tu sem začela bolje spoznavati svoje telo, zavedanje o telesu, njegovo gibanje in obvladovanje. 

Zmožnost gibanja in inteligentnost telesa pri gibanju me je vedno bolj zanimala, zato sem poiskala študij, katerega glavna tematika je obravnavanje človeškega telesa.

Moje poslanstvo

Moja želja je gibanje približati čim večjemu krogu ljudi. Gibanje je pomembno za kakovostno življenje in vsak lahko najde tip vadbe, ki mu ustreza, saj dobra vadba ni le tista, pri kateri je veliko poskokov in posledično veliko potu.

Vadeče želim naučiti pravilne izvedbe vaj in zavedanja svojega telesa. Tako bodo lahko že sami, brez mojega opozorila, čutili in popravili nepravilne položaje telesa. Želim jim pokazati pomembnost pravilne vadbe in preventivnih vaj, hkrati pa tudi pomagati tistim, ki se z določenimi težavami že srečujejo in jim z gibanjem pomagati olajšati njihove težave.

Na vadbah želim vnesti prijetno vzdušje in skupaj z vsemi pozitivnimi učinki vadbe, ki jih bodo vadeči občutili, poskrbeti, da se bodo z veseljem vračali.