Pia Trbovšek

Pia Trbovšek

Sem Pia Trbovšek, diplomirana kineziologinja in študentka magisterskega študija kinezioterapije na Fakulteti za šport.

Do športa gojim prav posebno spoštovanje, saj ne le, da ima ogromno pozitivnih učinkov na zdravje, ampak nas med drugim neposredno uči tudi pomembnih življenjskih lekcij. Te lahko uspešno uporabimo tudi na drugih področjih življenja.

Meni je pokazal, da v življenju ne štejejo le zmage, ampak proces do njih. Ta sicer ne bo brez napak, vendar se lahko iz njega ogromno naučimo, če mu le prisluhnemo. To sem spoznala, ko sem zaradi bolečin v kolenih v srednji šoli, morala prenehati s treningi atletike. Vzrok za nastanek težav je bil takrat vsem uganka. Danes bolečin več nimam, poznam pa tudi skrivnosten razlog v ozadju – slabi temelji.

Pia Trbovšek

Ljudje smo dobri pri razumevanju, da so za trdno hišo, takšno ki bo zdržala tudi različne dejavnike okolja, pomembni močni temelji. Ko pa pride do našega telesa, na to velikokrat pozabimo. Ob vpisu na študij kineziologije, sem se zaljubila ravno v komplekstnost delovanja človeškega telesa in mi je v veliko veselje nenehno učenje in dopolnjevanje znanja. Noben sistem v človeškem telesu ne deluje samostojno, ampak prav vsi sodelujejo med sabo in se dopolnjujejo. Na to opominjam tudi svoje vadeče in s tem v mislih načrtujem celoten trenažni proces.

Pia Trbovšek