Pilates - Proti stresu in splošni izgorelosti za čvrsto in gibljivo telo

Z vadbo do boljšega odnosa do življenja

Sprva je Joseph Pilates poimenoval metodo, ki jo je poučeval KONTROLOGIJA. Že samo ime nam razkrije, da gre za kontrolo – telesa in uma. Gibanje je kotrolirano, premišljeno in previdno.

Kasneje se je kontrologija preimenovala v PILATES – v čast njenemu začetniku. Pilates vadba se osredotoča na krepitev mišic trupa, mišic medeničnega dna, tehnike dihanja. Velik poudarek daje tudi na gibljivosti in mobilnosti telesa. Mišice podaljšujemo in jih krepimo z lastno težo ali pa manjšimi rekviziti kot so elastični trak, valj, palica, manjše uteži in drsniki.

Osredotočamo se na jedro – powerhouse. Umirjen pristop pilatesa pa izvrstno služi tudi kot protiutež vsakodnevnemu hitenju in dirki sodobnega stila življenja.S sistematičnim izvajanjem specifičnih vaj skupaj s fokusom na dihalnem vzorcu je pilates metoda neprecenljiva sama po sebi za splošno dobro počutje ali kot dodaten trening profesionalnih športnikov in pri rehabilitaciji. Vadba je primerna tudi za ženske po nosečnosti, ter vse vadeče začetnike.

Dodatno vprašanje

Imate glede vadbe še kako vprašanje?
Pokličite na 041 779 892 ali nam pošljite sporočilo na info@medicohealthgym.si.

pilates mišice

Druge vodene vadbe

Boot Camp PRO (intervalni trening)

60-minutni intervalni trening za dosego maksimalnih rezultatov.

HIITme (HIIT trening)

Tako intenzivno in zabavno, da boste komaj čakali naslednji trening.

Pot do popolnega telesa še nikoli ni bila tako zabavna!

IronMax

Telo kot iz jekla.

Zlata leta

Z zabavo in druženjem do zdravega, pomlajenega telesa