Zdrava hrbtenica

Kaj je vadba Zdrava hrbtenica?

Zdrava hrbtenica je vadba, kjer dajemo poudarek tehnično pravilni izvedbi vaj, ohranjanju naravnih krivin hrbtenice in krepitvi mišic trupa, ramenskega obroča in medenice.

Vaje se izvaja počasi in kontrolirano, naučimo se pravilnih tehnik dvigovanja težkih bremen. To je zelo pomembno, saj nepravilna tehnika velikokrat pripelje do bolečin v ledvenem delu hrbta.

Za pravilno tehniko izvajanja vaj na vadbi in pri vsakodnevnih opravilih, je potrebna tudi ustrezna moč. Zato na vadbi poskrbimo, da zajamemo vse mišične skupine, ki zagotovijo naši hrbtenici ustrezno podporo in tako zelo zmanjšajo možnost za nastanek poškodb.

Za koga je vadba primerna?

Vadba je primerna tako za začetnike, kot za tiste, ki se že dlje ukvarjajo s športom. Z modifikacijo izbranih vaj poskrbimo za ustrezno obremenitev, ki je tako prilagojena telesni pripravljenosti vsakega posameznika.

Z vsakim vadečim opravimo uvoden pogovor, s katerim se pozanimamo o morebitnih zdravstvenih omejitvah in težavah. Tako dobimo osnovni vpogled v stanje posameznika in lahko že na prvi vadbeni enoti primerno prilagodimo vadbo njegovim potrebam.

Z vadbo bomo okrepili naše telo, predvsem mišice, ki varujejo hrbtenico. Slednja nam omogoča lahkotno gibanje in izboljšujejo kvaliteto življenja. Zato bomo na vadbi poskrbeli, da bodo naše mišice tako močnejše, kot tudi bolj vzdržljive, da bodo sposobne našo hrbtenico držati pokonci v celodnevnih izzivih.

Kako vadba vpliva na posameznika?

  • Povečanje moči in vzdržljivosti mišic trupa
  • Dvig mišične aktivacije
  • Izboljšana gibljivost medenice
  • Povečana stabilnost ledvenega dela hrbtenice
  • Lahkotnejše opravljanje vsakodnevnih opravil
  • Zmanjšanje težav v ledvenem delu hrbtenice


Vse skupaj je postavljeno v prijeten ambient, v katerem vsak začuti pozitivno energijo in se z vadbe odpravi z nasmejanim obrazom.

Dodatno vprašanje

Imate glede vadbe še kako vprašanje?
Pokličite na 041 779 892 ali nam pošljite sporočilo na info@medicohealthgym.si.

Druge vodene vadbe

Boot Camp PRO (intervalni trening)

60-minutni intervalni trening za dosego maksimalnih rezultatov.

HIITme (HIIT trening)

Tako intenzivno in zabavno, da boste komaj čakali naslednji trening.

IronMax

Telo kot iz jekla.

Pilates

Tako intenzivno in zabavno, da boste komaj čakali naslednji trening.

Zlata leta

Z zabavo in druženjem do zdravega, pomlajenega telesa