PWW1

KAKO JE DOBRO POČUTJE POVEZANO S SREČO V ZAKONU?

Kako je dobro počutje povezano s srečo v zakonu?

Stewart in Szymanski (2012) sta ugotovila, da je tako pozitivna samopodoba kot tudi zadovoljstvo s spolnostjo pozitivno povezano z zadovoljstvom v zakonu, kar pomeni, da slaba samopodoba in nizko zadovoljstvo v spolnosti negativno vplivata na zadovoljstvo z odnosi (Ramsey, Marotta in Hoyt, 2017, 258–278), kar pomeni, da je nujno potrebno poskrbeti za pozitivno mnenje o sebi. In korak bliže temu je zagotovo primerna fizična kondicija in izgled, ki nam prinaša dobro počutje, zato je vsekakor pametno, če se, če že ne za voljo sebe, vsaj zaradi partnerja in zato, da bomo v spolnosti in v zakonu bolj uživali, »spravimo na telovadbo«. Vsi vemo, da je v dejavnosti najtežje vztrajati, zato je dobro, da si izberemo šport v katerem uživamo, kjer se družimo s prijetnimi ljudmi in ki nam nosi rezultate.

 

 

Poročni dan ni le dan najlepših sanj, pač pa mnogo več kot to; je določitev, da se bomo za partnerja in uspeh v zakonu trudili in ne bomo klonili tudi, ko bo težko, saj kot pravi Sue Johnson (2016, 203): »Nobeno razmerje, naj bo še tako idealno, nima pred seboj neomajno mirnega morja; zmeraj bodo sledila vzvalovanja in viharji, ki skalijo vodno gladino. Zmeraj bodo med ljubimcema razlike. Vprašanje pa je, kako ljubimca dovoljujeta medsebojnim razlikam, da vplivajo na vez med njima.«

Zato se je pametno na vihar dobro pripraviti, pa naj si bo to z dobro načrtovanim poročnim dnem (Preverite vaš brezplačni individualni poročni plan na www.organizirajsiporoko.si.) ali/in s skrbjo za dobro telesno kondicijo (Preverite program vadb na www.medicohealthgym.si.).

Pripravila:
Ekipa OrganizirajSiPoroko.si
Januar 2020

 

 

Viri:
• Stewart, Destin. N., Dawn M. Szymanski. »Young adult women’s reports of their male romantic partner’s pornography use as a correlate of their self-esteem, relationship quality, and sexual satisfaction.« Sex Roles: A Journal of Research (America), 2012, 257–271.
• Ramsey, Laura R., Marotta, Justin A., Hoyt, Tiffany. »Sexualized, objectified, but not satisfied.« Journal of Social & Personal Relationships (Združeno kraljestvo), marec 2017, 258–278.
• Johnson, Sue. 2016. Močno me objemi (sedem pogovorov za vseživljenjsko ljubezen). Brežice: Založba Primus, d.o.o..
• Spletna stran Organiziraj Si Poroko. Brezplčani vodik do popolne poroke. www.organizirajsiporoko.si, januar 2020.
• Spleta stran Medicohealth GYM. www.medicohealthgym.si, januar 2020.
• Fotografije so zasebna last spletne strani OrganizirajSiPoroko.si, razen fotografija neveste v telovadnici je pridobljena s spleta: https://www.shaadisaga.com/blog/sweat-before-you-wed-your-ultimate-pre-bridal-workout-routine-is-here, januar 2020.

Delite to vsebino: