Tecar terapija

Kako nam Tecar terapija lahko pomaga

V kolikor želite, da se vaša tkiva po poškodbi hitreje in bolj učinkovito regenerirajo, vam bo fizioterapevt priporočil tecar terapijo, kot eno izmed terapij, ki se uporablja v rehabilitacijske namene. Zdravljenje s to terapijo lahko uporabljamo v akutni fazi ali pa tudi v subakutni fazi.

 

Pri tej terapiji se z dovajanjem toplote pospeši metabolizem ter se tako izboljša prekrvavitev  in napolnjenost krvi s kisikom. S tem, ko kisik in pa ostale hranilne substance pridejo do poškodovanega mesta, se tkivo hitreje celi, obnavlja in pa, kar je najpomembneje, zmanjšajo se bolečine.

Tecar etrapija rehab.si

Istočasno se stimulira venska in limfna drenaža ter se zmanjša posledica poškodb, osteoartroz in drugih degenerativnih sprememb, relaksirajo se mišice ter se razgrajujejo zleplenja (adhezij) v tkivu.

 

Katere so indikacije za zdravljenje s tacar terapijo?

  • bolečine zaradi prisilne drže, kalcinacije,
  • mišične kontrakture, udarnine, otekline in natrganine,
  • bursitisi,
  • živčne bolečine (sindrom karpalnega kanala in kubitalnega kanala…),
  • revmatska obolenja,
  • vnetja in bolečine v mišicah, tetivah in sklepih. 

 

Vsekakor vam bo o tej terapiji za vaš problem najbolje svetoval fizioterapevt, ki bo na podlagi diagnostičnega pregleda določil, katere terapije so vse primerne za vaše zdravljenje.

 

Na voljo so vam različne terapije in prepričani smo, da vam bodo, s pomočjo strokovnega kadra, pomagale, da boste lahko spet živeli aktivno in brez bolečin.

 

Obiščite nas na www.rehab.si

Delite to vsebino: