Mehanska limfna drenaža

Mehanska limfna drenaža preventiva proti zatekanju

Mehanska limfna drenaža ali presoterapija je ena izmed najbolj obiskanih terapij v fizioterapevtski ambulanti.

V današnjem času sodobni človek preveč sedi in se premalo giba.  Posledice takega načina življenja, v povezavi z nepravilno prehrano, stresom in prekomerno telesno težo, so za človeško telo lahko zelo neprijetne:

  • zatekanje nog,
  • pojav krčnih žil,
  • slaba prekrvavitev nog, zadnjice in trebuha,
  • celulit,
  • kopičenje odpadnih snovi in toksinov,
  • slab tonus kože…

Vse te posledice  lahko uspešno blažimo z presoterapijo oz. z mehansko limfno drenažo. Mehanska limfna drenaža ni odlična samo za kurativo temveč odlično pomaga tudi preventivno. Kako?

Gre za terapijo, ki pomaga, da limfna tekočina lažje kroži po telesu. Limfna tekočina predstavlja skoraj 80% tekočine v našem telesu. Limfni sistem je sestavljen iz limfnih žil in limfnih vozlov, ki jih imenujemo bezgavke. Limfa nastaja iz krvne plazme in njen glavni namen je razstrupljanje organizma ter odstranjevanje snovi in odvečne tekočine iz telesa. 

Limfno drenažo lahko delamo ročno ali pa mehansko, s pomočjo napihljivih manšet, ki posnemajo delo rok. S tem izboljšamo prekrvavitev ter pospešimo, izločanje proste tekočine, ki zastaja med celicami. S tem se zmanjšujejo tudi blokade v telesu.

Ta metoda je nepogrešljiva tudi pri vrhunskih športnikih za boljšo regeneracijo.

Privoščite si presoterapijo za boljše počutje. Več o presoterapiji na www.rehab.si, kjer boste deležni najboljše fizioterapevtske obravnave.

Delite to vsebino: