Protibolečinska masaža

Protibolečinska masaža – 3 najpomembnejši učinki

Glede na zdravstvene študije je bolečina največji razlog, zakaj skoraj 80 odstotkov ljudi obišče zdravnika. Dobra novica je, da si lahko bolečino olajšate z dobro protibolečinsko masažo. Protibolečinska masaža je idealna za tiste ljudi, ki trpijo za kroničnimi ali pa tudi akutnimi bolečinami. S protibolečinsko masažo se sprostijo napete mišice, spodbudi se pretok limfe, poveča se prekrvavitev ter se izboljša gibljivost. 

Zelo pogosto se zaradi večinoma sedečega dela in premalo gibanja pojavijo bolečine v vratnem in ledvenem delu hrbtenice, ki jih z masažo uspešno omilimo in tako preprečimo resnejše težave.

V nadaljevanju poglejmo kateri so 3 učinki protibolečinske masaže, ki jih mogoče niste poznali:

  1. Izboljšuje razpoloženje in zmanjšuje tesnobo

Masaža je naravna metoda za izboljšanje razpoloženja. Za boljše razpoloženje je dovolj že 30 minutna masaža. Najboljše pa je, da se prepustite rokam izkušenega maserja za 60 minut. 

  1. Pomaga pri sproščanju endorfinov in serotonina

Z masažo se ne lajšajo le bolečine temveč se ob njej vaše telo spodbudi tudi k sproščanju snovi dobrega počutja kot so serotonin in endorfini. Te naravne snovi imajo enak učinek kot opioidi brez neželenih stranskih učinkov in zasvojenosti.

  1. Po njej boste zagotovo dobro spali

Stalna bolečina vam najverjetneje preprečuje dovolj kakovostnega spanca. Zagotovo poznate tudi rek, da je dober spanec najboljše zdravilo. Dober nočni počitek vam pomaga izboljšati razpoloženje, okrepiti vaš imunski sistem in celo ublažiti bolečine. Pozitivna posledica protibolečinske masaže je ta, da boste po njej najverjetneje odlično spali in se zjutraj zbudili kot prerojeni.

Razlogov, zakaj si privoščiti protibolečinsko masažo, je torej ogromno. Na vas pa je, da nas pokličete in se dogovorite za termin. Čakamo vas na www.rehab.si.

Delite to vsebino: