Terapija za krepitev rok in nog

Terapija za krepitev rok in nog

Krepke noge in roke so pomembne tako za dobro počutje, kot tudi za preventivo pred poškodbami in bolečinami. Zato moramo skrbeti, da so naše noge in roke optimalno močne. 

Pri tem nam pomagajo različne vadbe, pomaga pa nam tudi fizioterapevt, ki nam bo v primeru, ko zaradi različnih okoliščin ne moremo vaditi, pomagal s specialnimi terapijami.

 

Terapija za krepitev rok in nog je tako lahko del preventive ali pa kot del kurativnega procesa.

 

Po poškodbah, vnetnih procesih, nevropatijah in drugih stanjih, ki povzročajo bolečino, se posledično zmanjša mišična masa in tako tudi mišična moč. Lahko se pojavijo različne asimetrije, dodatne bolečine in celo poškodbe. Terapija nam pomaga pri povečanju mišične moči in s tem omogoča, da lažje opravljamo vsakodnevne aktivnosti.

Terapija za krepitev rok in nog

Terapija za krepitev rok in nog predstavlja pomemben del v preventivi, ko se pripravljate na zamenjavo kolka, saj bo tako rehabilitacija po posegu hitrejša in bolj učinkovita. 

 

Ena izmed terapij za krepitev rok in nog je kinezioterapija. Uporablja pa se tudi elektroterapija, ki pomaga pri krepitvi mišic ter preprečuje izgubo mišične mase.

 

Poskrbite za kakovostnejše življenje in boljše zdravje!

 

Več na www.rehab.si, kjer vas čakajo najboljši fizioterapevti in maserji.

 

Delite to vsebino: